Sotfjerner pulver 1kg

612015


79,-
Send forespørsel
For rengjøring og vedlikehold av piper, skorstein og ildsteder med fast brensel.

 

Effektive rengjøringsmiddel for rengjøring og vedlikehold av piper, skorsteiner og ildsteder for fast brensel. Sotfjerneren består av en blanding av spesielle krystaller. Noen av komponentene påvirker den katalytisk prosessen ved brenning av ved og bryter ned tjærestoffer i veden til brennbar gass. Ved høye temperaturer frigjør andre komponenter  gasser som reagerer med tjæreforekomster og ødelegger dets struktur. Dette svekker bindingen til skorsteinsoverflaten og avsetningene faller ned eller føres ut sammen med røyken.

Kan brukes til:

  • Skorsteiner og piper
  • Vedkomfyrer
  • Vedovner og peisovner
  • Åpne og lukkede peiser

Legg en full spiseskje med sotfjerner i et varmt ildsted, tøm den direkte i åpen ild eller tilsett en skje med sotfjerner før du tenner opp i ildstedet. Om nødvendig, tilsett en spiseskje sotfjerner til etter 30 minutter. En full spiseskje sotfjerner er tilstrekkelig for 6-8 kg ved. Hvis veden er tørr, trenger du mindre mengde sotfjerner, og tilsvarende mer om veden er fuktig. Om det kommer nye sotavleiringer på innsiden av brennkammeret kan man repetere behandlingen. For vedlikehold av skorstein og ildsted, ha gjerne en spiseskje for hver 4.-5. fyring.

Mer produktinformasjon

Beregn frakt ved å skrive inn postnummer nedenfor

Montørsøk

Finn en montør i ditt distrikt

montør
Seljord Varmeservice

Produktinformasjon

Detaljer

Mål HxBxL: 3x20x25 cm
Tilbehør peis/ovn: Ja
Tilbehør bakeovn: Ja
Vekt 1 kg

Dokumentasjon

Produktomtaler

Ingen har vurdert dette produktet ennå

Informasjon

Seljordvarme er en selvstendig fagbutikk som selv velger produkter og leverandører basert på mange års erfaring og fagkunnskap . Direkte varekjøp fra ledende fabrikker/leverandører uten fordyrende mellomledd gjør derfor produktene konkurransedyktige og attraktive. Vårt symbol og logo er hentet fra norrøn mytologi og soga om Sigurd Fåvnesbane. Fåvne er en voldsom drage eller slange fra norrøn mytologi. Fåvne voktet over en stor skatt, og ble til slutt drept av helten Sigurd Fåvnesbane som stakk den med sverdet gram. Symbol fra dette eposet er mye brukt i Øvre Telemark og Setesdal, og bruk av jern og ild går igjen. Vår logo og symbol uttrykker og forener våre produkter og tilhørighet i en tidløs reise mellom det norrøne og det moderne