Sjekkliste for deg som skal ha stålpipe

Krysser du av og setter inn verdiene i ditt prosjekt kan du enkelt velge riktig stålpipepakke med tilbehør, eller kjøpe rette komponentene i vår webshop.

Grunnprinsipp ved valg/kalkulering av stålpipedeler:

  1. Ved stålpipeløsning velger man som oftest mellom pipe som starter på toppen av ildstedet og monteres vertikalt oppover og gjennom tak, eller løsning med bakuttak og pipen på vertikalt på yttervegg.
  2. Ved kalkulering av pipedeler er det viktig å ta hensyn til avstandskrav. For uisolert rør er det minimum 30 cm avstand til trevegg, og for isolert rør gjelder 3 cm for frittstående og 7,5 cm i gjennomføringer.
  3. Har man brannvegg eller 30 cm avstand til rådighet kan det være fornuftig å starte med et uisolert piperør. Det kan brukes inntil 30 cm fra undersiden tak.
  4. Om man ønsker en moderne peisovn med lite avstandskrav til brennbart (< 15 cm) og samtidig unngå brannvegg, er det enkelt å bruke helisolert pipe direkte fra ovnen. Før man velger denne løsningen må man sjekke at ovnen er tilpasset helisolert pipe.
  5. Vi har blandede erfaringer med kunder som kjøper ovn og pipe forskjellige steder. Kjøper man begge deler samtidig er man sikret en helhetlig løsning uten unødvendige komplikasjoner ved montering eller bruk.
  6. Ved tilpassing kan man kutte/tilpasse uisolert rør med baufil eller vinkelsliper.
  7. Isolert rør kan ikke kuttes. Man kan heller legge til deler på 20/25 cm for optimal tilpassing.

Om du er relativt nevenyttig, har generell erfaring med snekring og kan følge byggeinstruksjoner, kan du i mange tilfeller sette opp din stålpipe selv. Om du heller vil ha en fagmann til å utføre jobben, kan du søke i vårt stadig økende nettverk av godkjente montører der du bor. Alle våre montører har gjennomgått kurs i montering av ildsteder, stålpiper, myndighetskrav og utførelse av dokumentasjon.

Klikk på bildet under for å åpne og fylle ut skjemaet.
Åpne pipeguiden